Vind hier de ervaringsverhalen! Ze geven moed, geruststelling, herkenning en verbinding.. Online magazine geniet van het leven met parkinson.

Wendy's blog : Henry's Clubhuis

WENDY'S BLOG

HENRY’S CLUBHUIS in Rotterdam vol met gezelligheid en activiteiten.

Op een zaterdag onderweg naar het Open Huis van Henry van der Dussen – parkinson boksschool G. Bok in Rotterdam.

Eenmaal aangekomen zaten de mensen lekker in het zonnetje net buiten het gebouwtje op een binnenpleintje. Echt een heel relaxed sfeertje, dat voelde je gelijk. Henry was even druk aan het bellen. Er waren al verschillende mensen komen kijken op de Open Dag. 6 mensen hadden zich alweer ingeschreven. Dat doe je goed, Henry!

Eerst ging ik even binnenkijken met Henry in de boksschool. Een heel mooi zaaltje met een oude boksring erin, zoals je zag in die oude films van de jaren 80. Sfeervol zaaltje met gezellige mensen. Je voelt je gelijk op je gemak!

De boks training van een uur wordt gegeven op maandag en woensdag. Eerst lekker een half uurtje de spieren los maken en dan een half uurtje boksen. 

Maar dat is niet alles wat Henry doet. Henry is echt een bezig bijtje. Er zijn zoveel dingen waar ze aan mee kunnen doen. Op vrijdag is er ook dansles in de boksschool van G. Bok. Op andere plekken wordt er ook gevoetbald, of in de Kralingse Plas gezwommen. Tafeltennis staat sinds kort ook op de planning. Dus je kunt kiezen waar je aan mee wilt doen. 

En dan roept er iemand. “Nu gaan we even zingen!” Dat is daar vaste prik. Elke keer dat zij samen zijn bij de boksschool wordt er ook steevast Rotterdamse liederen met elkaar gezongen. Dat wilde ik wel even meemaken. Was echt geweldig. Zo leuk. Moest weer denken aan zo’n 30 jaar geleden, dat ik met collega’s een bootreis mocht meemaken met de Amazing Stroopwafels (Rotterdamse band die ook Rotterdamse liedjes zingen) door het havengebied. Mooie herinneringen aan. Ging dus ook even buiten kijken. De mensen zaten of stonden daar in een rondje gezellig met elkaar te kletsen, wat te drinken en er was ook nog iemand die speciaal voor deze gelegenheid gehaktballen had gebraden. 

Het lijkt net of je in een warme familie terechtkomt. Een groep mensen die elkaar gevonden hebben in “Henry’s Clubhuis”. Echt heel speciaal. Een warme plek die je alle mensen met parkinson of een chronische ziekte gunt. Wie weet kom ik nog wel een keer langs voor de gezelligheid en om even lekker mee te zingen!

Henry onwijs leuk om bij je langs geweest te zijn en we de leuke passende naam “Henry’s Clubhuis” hebben verzonnen. Dit past helemaal bij jou en de groep mensen die jij om je heen geschaard hebt en de verschillende dingen die ze bij jou kunnen doen. 

Deze mensen hebben de tijd van hun leven. Een groot voorbeeld hoe je iets waardevols kunt opzetten voor mensen met parkinson. Een plek om gezellig met elkaar te zijn en er voor elkaar te kunnen zijn als het nodig is.

Veel succes met je Clubhuis en al je ideeën, Henry. De lieve groetjes aan al die mensen die ik mocht ontmoeten op deze open dag. Ik werd met open armen ontvangen. Dank je wel!

Wil je meer weten over de activiteiten van Henry, kijk dan even voor alle gegevens op parkinsonboksenrotterdam.nl

Afgelopen zaterdag was er ook een Open Dag voor parkinson boksen in Ridderkerk. Daar hebben ook alweer 10 mensen zich bij ingeschreven. Gefeliciteerd, Henry!