Vind hier de ervaringsverhalen! Ze geven moed, geruststelling, herkenning en verbinding.. Online magazine geniet van het leven met parkinson.

2021, WEER EEN DRUK JAAR ACHTER DE RUG!

Het begon allemaal in januari. Margreet van RTV Utrecht belde mij op voor een interview op TV! En werd ook nog in de watten gelegd met een heerlijk diner.  Mijn kids zaten in het complot. Zij zorgden voor het opwarmen en het uitserveren van de lekkernijen.  Dank je wel Tessa en Anna! Ik heb die avond heerlijk genoten.  En het werd ook nog mijn debuut op TV!  Je kunt de uitzending nog steeds terugzien via: Ziek in coronatijd: 'Ik wil niet altijd angstig zijn' - RTV Utrecht

2 maanden later nogmaals op TV! Nu kwam de cameraman van ‘Wordt u al geholpen’ eerst bij mij thuis filmen. En daarna nog een dagje in de studio. Wat een ervaring weer. Leuk even op de foto met Viktor Brand. En even kletsen. Wat een aardige man. Mijn 2e tv optreden en dat binnen 2 maanden. Wow! Voor altijd vastgelegd. Kijk terug: Wordt u al geholpen? - seizoen 1 aflevering 146 - KIJK

11 april, Wereld Parkinson Dag, werden ik en Anja verrast met de mooie podcast samen met Rollz. Kijk het hier nog even terug https://youtu.be/8xaT56Ax_GE

En wat dacht je van mijn mooie interview in Mijn Geheim. De redactrice zei tegen mij: “het worden 5 pagina’s”. Ik wist niet wat ik hoorde, ik sprong een gat in de lucht.

2021 is ook het jaar van ParkinsonNL. Eerst werd ik gevraagd mee te denken met het bepalen van de merkidentiteit. Dat was een super leuk project. Het deed me weer terugdenken aan de tijd dat ik marketing assistente was bij Procter & Gamble en Délifrance. Inmiddels weet ik dat marketing bij mij in mijn bloed zit. Ik kon echt iets bijdragen aan het project.

Vlak daarna werd mij gevraagd om ambassadeur van ParkinsonNL te worden. Wat gaaf zeg. Daar hoefde ik niet lang over na te denken.

Na alles wat ik op social media deel, leek het me ook leuk om ParkinsonNL op te geven voor actie warm hart. Helaas is het niet gelukt om bij de eerste 5 te eindigen, maar wel op een mooie 22e plek geëindigd met totaal 589 stemmen.  In totaal deden 203 goede doelen mee, dus 22e was helemaal zo gek nog niet.

Vervolgens dacht ik laat ik een sponsoractie opstarten via geef.nl om alsnog wat centjes voor ParkinsonNL binnen te halen. Maar tot nu toe nog niet veel donaties. Komop mensen, HELP ME, en geef ook wat aan het goede doel als ParkinsonNL. Een donatie van €5 ben ik al blij mee. HET IS ZO NODIG. Net als onze zorgen om het milieu, zou Parkinson dezelfde aandacht moeten krijgen. Mocht je wat willen sponsoren heel graag! Dit kan nog steeds!

Steun Parkinson moet NU stoppen!. Kom in actie en doneer online • Geef.nl

En niet te vergeten de mooie uitzending van ParkinsonNL waar ik live bij mocht zijn. Hoe geweldig was deze uitzending. Na de opname nog even naborrelen met iedereen. Een mooi moment om even te praten met Bas Bloem en Jeroen van der Boom. Gelijk maar even op de foto. Maar natuurlijk ook nog even gekletst met Robin Zwiers en Frank van Kessel, maar ook even met de dochter van Ernst Daniel Smid, Coosje. Zo super leuk om deze avond meegemaakt te mogen hebben.

‘Prins Claus had het, meer wist ik niet’: Wendy kreeg rond haar 30e Parkinson - indebuurt Gouda

Op een dag stelde iemand met Parkinson een vraag aan Bas Bloem:
Heeft de ziekte van Parkinson ook positieve gevolgen? Bas vond het de bijzonderste vraag in jaren en stelde terecht dat het een verschrikkelijke ziekte is die je natuurlijk NIET wilt krijgen. Bas vroeg aan de mensen met parkinson of zij de vraag konden beantwoorden. Door alles wat ik heb mogen doen sinds ik de ziekte van parkinson heb, kon ik deze vraag positief beantwoorden. Je kunt mij zien in het filmpje, welke geplaatst staat bij het interview indebuurt Gouda (zie link hierboven). Dit filmpje is gemaakt door ParkinsonNet.

En dan ook nog de vrijwilligersprijzen. Een leuke video opgenomen samen met Dike en Marjan. Ik heb ook het initiatief genomen om mensen te nomineren voor de passieprijs door een video in te spreken. Heel mooi ik heb ook een aantal mooi ingesproken video’s voor teruggekregen. Tijdens de vrijwilligersprijzen heb ik de passieprijs gewonnen en deze prijs kregen ook een paar mensen die ik genomineerd had.

https://youtu.be/51VTBCeZQG0

https://youtu.be/1-bpnyKfNqo

En dan nog al het moois wat we met Yoppers Groene Hart hebben mogen doen.

Onze eerste activiteit begon met het evenement Golf Clinics voor yoppers in Zoetermeer. Eerder konden we dit jaar niet van start door de Corona. Zo geweldig deze golf clinic mede georganiseerd door Ruud Overes van Parkinson2Beat.  Iedereen was blij. Iedereen had het naar zijn zin. Lekker ontspannen even golfen met elkaar, de tijd om weer even met elkaar te praten en wat een hele gezellige middag is geworden. Als bonus hadden we er ook nog super mooi weer bij. En zo leuk om eindelijk Nikita Krielaart en Annelien Oosterbaan te ontmoeten. Wel eerst even wennen. Eerst alleen ze online gezien te hebben en dan staan ze ineens voor je. Maar het was zo fantastisch. Ook Monique Bosman en Irma Scheurink kwamen even langs.

https://youtu.be/cPmrX3fClm4

Met Yoppers Groene Hart hebben we gelukkig dit jaar toch nog wat bijeenkomsten en koffiemomentjes kunnen organiseren.

Zo fantastisch, 11 september, een belletje van Frank of ik de boekpresentatie van Bas Bloem en Jorrit Hoff wilde organiseren. Natuurlijk wilde ik dat. Maar het moest wel in 3 weken georganiseerd worden. Ach ja, zei ik, dat moet lukken. Zo gezegd, zo gedaan. Op zaterdag 9 oktober op weg naar Houten. De dag met 2 sessies boekpresentatie stond op het programma. En het was super. Alles ging goed deze dag. Zo geweldig om deze dag voor Jorrit Hoff en Bas Bloem georganiseerd te hebben.

En in september het evenement in Gouda. Dat was mijn droom om ooit een evenement in Gouda te organiseren. Zelf heb ik mijn jeugd doorgebracht in Gouda en ben nog steeds gek op deze stad met zijn mooie oude gebouwen. Iedereen had het weer super naar zijn zin. Heerlijk om dit voor andere yoppers te mogen organiseren. Een leuke dag bezorgen en ook nog de mogelijkheid om met elkaar te praten, wat zo waardevol is.

Kijk ook even op www.yoppersgroenehart.nl.

 

Bedankt Restaurant De Engel. Binnen 1 dag waren de 2 sessies (totaal 200 genodigden) al volgeboekt. Bedankt Bas Bloem, Jorrit Hoff en alle anderen die vanuit ParkinsonNL en de Parkinson Vereniging erbij waren. Een mooie dag die me altijd zou bijblijven. En bedankt iedereen die deze dag erbij waren. Mooie reacties gekregen van o.a. Nickie van der Wulp: “zo goed hoe je de boekpresentatie van a tot z binnen 3 weken hebt georganiseerd met alles erop en eraan”.

https://youtu.be/NWhHA_aNDZE

En dit alles heb ik in 2021 als vrijwilliger gedaan. Nu wordt het weer tijd om iets te verdienen. In december ben ik even langs de KVK gegaan om mij als freelancer in te schrijven. Mijn bedrijf heb ik de naam gegeven: Jowija Marketing & Events.

Kijk gerust even rond op mijn website!