Ik heb zelf parkinson sinds 2017 en ben vorig jaar begonnen met een online magazine Geniet van het leven met Parkinson. Ik maak verbinding met de mensen, interview ze en schrijf de artikelen. Ook de opmaak van het magazine doe ik zelf. Omdat ik zelf de ziekte heb kan ik de verhalen schrijven die het dichtst bij hun staat. En doe ook interviews met onderzoekers of mensen uit de zorg, die bezig zijn aan een project voor mensen met parkinson.

Vanuit mijn magazine organiseer ik ook een vrouw en parkinson event, waarvoor ik 25 vrouwen heb uitgenodigd. Een dag van informatie delen en in de middag een mooie, ontspannen middag, waarbij ik ook gelijk een fotoshoot  doe. Foto's die ik kan plaatsen in mijn magazine tezamen met interviews in een speciale vrouw en parkinson editie.

Vanuit het online magazine Geniet van het leven met parkinson organiseer ik een evenement voor vrouw en parkinson. Deelname door 25 vrouwen.

Het online magazine kun je hier vinden: https://issuu.com/genietvanhetleven/docs/geniet_van_het_leven_met_parkinson_nr._3_-_31_maa?fr=sMTU1NTU5NTc1Mzg

Er moet nog veel onderzocht worden over welke behandeling goed is voor vrouwen die parkinson hebben. Tot kort geleden keek men alleen naar hoe de ziekte te behandelen bij mannen. En bij vrouwen, denk o.a. aan menstruatie, zwangerschap en overgang ervaren vrouwen heftigere symptomen, waardoor een vrouwgerichte behandeling nodig is.

Een evenement voor verbinding met elkaar, ons samen sterk voelen als vrouw met parkinson, het delen van informatie en aandacht in mijn magazine voor vrouw en parkinson onderzoek d.m.v. fotoshoot en interviews en daarin aandacht geven aan de dingen waar vrouwen tegenaan lopen.

In de ochtend zal er een update zijn door het onderzoeksteam van vrouw en parkinson (Annelien Oosterbaan en Willanka Kapelle), waarbij vragen worden behandeld als:

Welke resultaten zijn er tot nu toe?
Wanneer ga ik naar de gynaecoloog?
Wat is gek, wat is niet gek om te bespreken met een arts.

Samen gaan we praten over het onderwerp, om tips en ideeën met elkaar te delen en deze groep te vragen om dit onderwerp ook verder te delen rondom hun heen. Welke tips hebben vrouwen bijv.: om kleding nog zelf aan te trekken, als dit niet meer lukt. Welke artikelen zijn we zelf tegengekomen, die het de vrouw makkelijker maken om nog steeds zo veel mogelijk zelfstandig de dingen te kunnen blijven doen, wat erg belangrijk is voor vrouwen. En waar is nog geen aandacht aan gegeven en wat zeker wel iets is wat bij vrouwen speelt.