Vind hier de ervaringsverhalen! Ze geven moed, geruststelling, herkenning en verbinding.. Online magazine geniet van het leven met parkinson.

Parkinson en Werk:

ZO ONGELOOFLIJK MOOI OM MEE TE MAKEN!

Parkinson en werk nog steeds een hot item. Recentelijk weer een sollicitatiegesprek, waarbij je denkt, wat een leuk gesprek en ze waren erg geïnteresseerd. Als het aan mijn positiviteit, inzet, spontaniteit en enthousiasme had gelegen, had ik de baan gekregen. Maar….. En dan weer de zoveelste verzonnen afwijzing. Zelfs voor een paar uurtjes in de week en een tijdelijke opdracht.

Hoe kunnen we dit veranderen? Het is zo belangrijk om nog gewoon alles te kunnen doen wat je leven betekenis geeft en juist de dingen wat jou positiviteit en waardering geeft.

Willen jullie nu eens ophouden om mensen met parkinson alleen onder de aandacht te brengen door zoveel zorg die zij nodig hebben. Laat ook eens zien, wat mensen nog wel kunnen! Gun juist deze mensen een kans! Als je nu de diagnose hebt en  je al op media geuit hebt, dat je parkinson hebt, dan kom je daar niet zo makkelijk meer van af!

Deze mensen worden enorm belemmerd om nog gewoon mee te kunnen doen aan de maatschappij. Terwijl het juist goed is om lekker aan het werk te kunnen en de dingen te doen die jou zo blij maken. Door de positiviteit, erbij horen en waardering kan het veel langer goed met je gaan. En zo'n fijn gevoel om gewoon nog je eigen centjes te kunnen verdienen.

Oproep aan jou, laat de jonge mensen met de diagnose gewoon jong zijn en de dingen doen die zo goed voor ze is. En ga ze niet discrimineren, want zo voelt het.

En dan organiseer je een reünie voor je oud collega's van meer dan 20 jaar geleden. Hoe mooi het dan is om te horen hoe ze jou waarderen. "Oh jij zal alles wel weer geregeld hebben zoals vroeger. Jij zorgt er altijd voor dat alles tot in de puntjes georganiseerd is." en "zo, wat doe jij dat allemaal goed, ik zie je regelmatig voorbijkomen op linkedin". Mensen die je willen helpen met je goede doel. Maar ook dingen voor je willen doen. Zo enorm mooi om bij deze 'familie' te horen.

Dan denk je waarom willen andere mensen niet zien wat ik kan, terwijl deze mensen zo overtuigend zijn en zo vol waardering met wat je doet. En voor je klaar staan. Dat voelt zo goed!

ZO ONGELOOFLIJK MOOI OM DIT MEE TE MAKEN.